4 Mayıs 2010 Salı

ESAS OLAN MODAYA UYMAK MI yoksa Kendi Tarzımızı Oluşturmak mı ??











Moda, temel olarak bir toplumda bir zaman dilimi içerisinde öne çıkan giyim tarzını ifade etmekle birlikte, sadece giyim değil genel davranışlar, sanat, mimari, edebiyat ve yemek gibi birçok konuyu da içine alan ve bir süre etkin olan toplumsal bir beğeniyi de anlatmak için kullanılmaktadır.

Çoğunlukla moda insanlarda belli bir giyinme biçimini oluşturmaya yöneliktir. O sene pembe modaysa vitrinleri süsleyen renk pembedir, mini etek modaysa her yerde mini etekler sergilenir. Vitrinlerden sokaklara taşınan bu giyinme biçimi insanları da birbirine benzeyen görünüşlere büründürür. Vitrinde sunulanın düşünülmeden alınması tuhaf hatta komik durumlara bile düşürebilir insanı.

Çizgili kıyafetler modaysa ve siz kiloluysanız enine çizgili giysileri giymemelisiniz mesela, bu sizi daha kilolu gösterecektir.
Eğer modaya uyma adına bu yanlışı yaparsanız
kendi görüntünüzden asla memnun olamayacaksınız demektir. Hep vurgulanan söz doğrudur bana göre de, sadece moda diye kendimize yakışmayan şeyleri giymemeliyiz.

Her insan kendi modasını kendi yaratmalıdır çünkü...
Biz modaya uymak zorunda değiliz modamızı kendi düşünce tarzımıza, yaşam biçimimize, kendi zevklerimize göre yaratabiliriz...
Kendimize yakışanı giymeliyiz diyorum ama peki kendimize yakışan moda mıdır ?
O yılın modası olmayabilir ama kendi modamızdır. Ve önemli olan da kendi benliğimizi yakalamamız ve giyiniş biçimimize de bunu yansıtmamızdır.

2 Güzel Yorum:

Chilek dedi ki...

1. ve 2. karedeki ayakkabıları ben alabilir miyim?:)

Benim Dünyam dedi ki...

Keşke satsaydım da size verebilseydim :)

Yorum Gönder

-